• Home Slider01

Rouen bunkerschip waterstofHet bedrijf Hydrogène de France (HDF Energy) en een groot aantal Franse partners werken aan een bunkerschip dat schepen aan de kade moet voorzien van emissievrije stroom of waterstof. Binnen het project Elemanta H2 wordt een schip gebouwd dat ervoor moet zorgen dat schepen aan de kade hun dieselmotoren gaan uitzetten en overschakelen op emissievrije stroom. De uitstoot van de schepen aan wal moet op deze wijze met 80% worden verminderd.

Het project zit volop in de ontwikkelfase. Eind 2025 moet het bunkerschip beschikbaar zijn. In eerste instantie wordt het ingezet in de haven van de stad Rouen, aan de rivier de Seine tussen Parijs en Le Havre. HDF Energy gaat het schip bouwen. Het bedrijf wil de technologie vervolgens over Europa uitrollen. Damien Havard, president van HDF Energy, is enthousiast over het innovatieve project. “HDF is er trots op zijn expertise op het gebied van waterstoftechnologieën in te brengen bij de ontwikkeling van het schip Elemanta H2. Dankzij onze grote fabriek voor serieproductie van brandstofcellen beschikt HDF over oplossingen die zijn afgestemd op de grote uitdagingen van het koolstofvrij maken van de maritieme sector.”
De levensduur van de waterstofsystemen aan boord wordt door HDF ingeschat op 20 jaar.

Lees ook: europa-onderzoek-toont-aan-dat-waterstof-pijpleiding-vanuit-qatar-haalbaar-is

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen