• Home Slider01

Delta Utah waterstofHet Japanse bedrijf Mitsubishi heeft de eerste apparatuur geleverd voor een gigantische fabriek voor groene waterstof in de Amerikaanse staat Utah. Bij de stad Delta komt een elektrolyser te staan met een productiecapaciteit van 100 ton waterstof per dag. De waterstof wordt opgeslagen in zoutcavernes en op een later tijdstip gebruikt als gas in een nabijgelegen elektriciteitscentrale. Eenmaal voltooid zal het ACES Delta Hub-systeem de jaarlijkse productie van groene waterstof wereldwijd bijna verdubbelen .

De ACES Delta Hub , een gezamenlijk project onder leiding van Mitsubishi Power Americas en New Energies Company (Chevron USA), is een grootschalige schone waterstoffaciliteit, ontworpen om groene waterstof, te produceren, op te slaan en te leveren in de westelijk deel van de Verenigde Staten. De hub zal in eerste instantie 220 MW duurzame energie kunnen omzetten in bijna 100 ton groene waterstof per dag. De H2 wordt vervolgens opgeslagen in twee enorme zoutcavernes, elk ter grootte van het Empire State Building in New York. De cavernes kunnen ieder 150.000 MWh (megawattuur) aan schone energie bevatten. Via een pijpleiding zal vanaf de ACES Delta Hub waterstof geleverd worden aan een nabijgelegen energiecentrale

Een van de twee zoutcavernes op de Advanced Clean Energy Storage-locatie heeft de capaciteit om de maandelijkse energievraag van de hele staat Californië op te slaan. Er zouden voor dezelfde energieopslag in batterijen meer dan 80.000 zeecontainers met lithium-ionbatterijen nodig zijn.

De turbines van de electriciteitscentrales met een capaciteit van 840 MW, zullen bij het opstarten tot 30% waterstof gemengd met aardgas gaan gebruiken. Het doel is om in 2045 of eerder over te schakelen naar 100% waterstof. Daarmee is er dan een koolstofvrije grootschalige elektriciteitsopwekking gerealiseerd.

Lees ook: aanleg-waterstofleiding-in-rotterdamse-haven-niet-overal-even-gemakkelijkk

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen