• Home Slider01

Australie Toyota centre waterstofDat concurrenten elkaar soms nodig hebben om nieuwe markten te ontwikkelen blijkt in Australië. Daar hebben de Japanse autogigant Toyota en de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai hun rivaliteit opzij gezet en een overeenkomst getekend met twee van de grootste energiebedrijven van Australië om het waterstoftanknetwerk van het land uit te breiden.

De twee autobedrijven hebben een overeenkomst gesloten met Ampol en Pacific Energy om haalbare manieren te vinden om het aantal waterstofstations op te voeren, dat voorlopig beperkt 10 verkooppunten voor het hele land. Toyota en Hyundai hebben elk ongeveer 50 waterstofauto's op de Australische wegen.

Maar in het geval van ‘wat was er eerst, de kip of het ei?’ zijn de voertuigen vanwege het beperkte aantal tankpunten alleen beschikbaar als onderdeel van wagenparktests in Australië. De energieleveranciers moeten nog investeren in waterstoftankstations omdat er landelijk minder dan 100 auto's rijden. De nieuwe overeenkomst heeft tot doel deze beperkingen weg te nemen, hoewel de betrokken partijen nog moeten aangeven hoe de opschaling van H2-stations zal plaatsvinden en over welke periode.

“Deze samenwerkingsovereenkomst brengt vier gelijkgestemde bedrijven samen die allemaal belangrijke voorstanders zijn van de groeiende waterstofeconomie in Australië”, zegt Sean Hanley, verkoop- en marketingbaas van Toyota Australia. “Zowel Toyota als Hyundai hebben elektrische voertuigen met brandstofcellen in het programma, terwijl Ampol en Pacific Energy zwaar investeren in de groeiende ontwikkeling en distributie van duurzame energie. Dit is weer een belangrijk hoofdstuk in onze meervoudige aanpak van het verminderen van voertuigemissies.”

Op de vraag of klanten bedenkingen hebben bij de veiligheid van waterstofauto’s, zegt Hanley: “Het korte antwoord is ‘nee’. De waterstofbrandstofcel is een veilige auto. Het is onze taak, zoals elke technologie die we op de markt brengen, om de mythen te ontkrachten. En een van die mythen gaat over de veiligheid van waterstof. Wij kunnen melden dat het absoluut veilig is.”

Lees ook: universal-hydrogen-presenteert-innovatief-tankwisselsysteem-voor-vliegtuigen

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen