• Home Slider01

Vietnam samsung opslag waterstofBelangrijk nieuws voor waterstoftransport en waterstofopslag wereldwijd. Samsung C&T heeft een ontwerpcertificering gekregen voor 's werelds grootste opslagtank voor vloeibaar waterstof. Hierin kan 2800 ton vloeibare waterstof worden opgeslagen onder 253 graden onder nul. Een van de grote uitdagingen is het vasthouden van deze temperatuur. Als de waterstof stijgt in temperatuur wordt het gasvormig en moet dan onmiddellijk worden verbruikt of afgeblazen om explosies te voorkomen. De certificering is verstrekt door de International Certification Agency Det Norske Veritas (DNV). DNV is een Noors bedrijf dat diensten levert op het gebied van kwaliteitsmanagement, risicobeoordeling en duurzaamheid.

Vloeibaar waterstof wordt gemaakt door gasvormig waterstof tot extreem lage temperaturen te koelen. De capaciteit van de gecertificeerde opslagtank voor vloeibaar waterstof bedraagt ​​40.000 m3. Deze heeft de capaciteit om tot ongeveer 2.800 ton vloeibaar gemaakte waterstof op ultra lage temperatuur op te slaan. Hierbij zijn geavanceerde ontwerp- en constructieconstructies vereist.

Het Koreaanse bedrijf Samsung C&T concentreert zich, samen met Wesso uit Groot-Brittannië, sinds begin dit jaar op de ontwikkeling van opslagtanktechnologie voor vloeibare waterstof met een DNV-certificering. Beide bedrijven werken mondiaal. Samsung C&T heeft inmiddels ruime ervaring met het grootschalig opslaan van gassen als LNG (vloeibaar aardgas) en LPG (vloeibaar petroleumgas).

De komende jaren wil het bedrijf groene waterstofprojecten concretiseren in samenwerking met mondiale bedrijven, vooral in het Midden-Oosten en Azië. Onlangs heeft Samsung C&T succesvol een aantal LNG-terminalprojecten voltooid in Singapore en Maleisië en worden er nu LNG-terminals gebouwd in Qatar en Thivai, Vietnam. Met de behaalde certificering voor waterstofopslag hoopt het bedrijf een flinke bijdrage te kunnen leveren een snellere ontwikkeling van de wereldwijde waterstofeconomie.

Foto: Een tank voor vloeibare waterstof die wordt gebouwd door Samsung C&T op de Thi Bai LNG-terminal in Vietnam.

Lees ook: toyota-corolla-raceauto-op-vloeibare-waterstof-steeds-verder-doorontwikkeld

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen