• Home Slider01

Australië Vuilniswagen waterstof hyzonDe Australische vestiging van het waterstofbedrijf Hyzon meldt dat een proef met een vuilnisauto op waterstof succesvol verloopt. In de eerste twee maanden, van een proefperiode van vier maanden, presteert de vuilniswagen met brandstofcel van Hyzon boven verwachting.

Na 40 proefdagen in de regio Illawarra, ten zuiden van Sydney, Australië, heeft het voertuig 33.000 containers geleegd en 280 ton afval ingezameld. Door over te schakelen op waterstof is  tijdens de werkzaamheden 4.200 liter diesel bespaard en voorkomen dat 11,3 ton CO2 is uitgestoten.

De truck is ontwikkeld door Hyzon, in samenwerking met Superior Pak, een van de toonaangevende fabrikanten van mobiele afvalinzamelingsvoertuigen en perswagens in Australië en wordt ingezet door afvalinzamelaar Remondis. Die laat weten de nieuwe techniek flink te testen. “Vanuit het perspectief van Remondis zullen alle ogen voorlopig op die ene vrachtwagen gericht zijn om te zien hoe deze zich staande houdt bij het uitvoeren van volledige dagtaken. Uit tests is gebleken dat de vrachtwagen 200 kilometer kan afleggen – waarbij volledige afvalinzamelingsritten worden uitgevoerd – zonder te tanken. De verwachting is dat de vrachtwagen elke dag 15 minuten zal worden bijgetankt.”

Chris Wade, regiomanager van Remondis NSW South Coast, zegt dat het bedrijf ernaar streeft om de waterstoftruck “in alle opzichten” te laten concurreren met de dieseltrucks van het bedrijf. “Dat omvat het voltooien van ongeveer 1.000 containerliften in ongeveer acht uur tijd. Daarmee moet een gebied met 300-duizend inwoners kunnen worden bediend.”

Lees ook: thyssenkrupp-wil-hogere-prioriteit-bij-waterstofpijplijn-met-zuid-europa

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen