• Home Slider01

Las Vegas Hyundai waterstofDe Koreaanse autofabrikant Hyundai meldt dat de huidige waterstofauto, de NEXO, een waardige opvolger gaat krijgen. Momenteel wordt het voertuig, dat voor het eerst werd gepresenteerd in 2018, nog volop ontwikkeld. Volgend jaar zal het worden gepresenteerd. Hyundai liet dit weten tijdens de Consumer Electronics Show die jaarlijks in Las Vegas wordt georganiseerd.

Wereldwijd lopen Hyundai en het Japanse Toyota veruit voorop met de ontwikkeling. Maar Hyundai kijkt nu ook breder. Het bedrijf ziet knelpunten bij de acceptatie van waterstofauto’s. Daarom gaat de fabrikant zich ook richten op de waterstof-energievoorziening door zelf waterstof te gaan produceren en distribueren. Het Koreaanse bedrijf ziet goede toekomstmogelijkheden voor waterstoftoepassingen in trams, bussen, treinen, zware vrachtauto’s en personenauto’s.

De huidige NEXO heeft drie opslagtanks aan boord die samen 6,33 kilo waterstof kunnen bevatten onder 700 bar. De Nexo heeft een 163 pk sterke elektromotor en een kleine 1,56 kWh accu. De actieradius bedraagt 665 kilometer. In hoeverre Hyundai er in slaagt de prestaties van het nieuwe voertuig, inclusief brandstofcelsysteem te verbeteren, moet volgend jaar blijken.

Foto: de Hyundai NEXO van de redactie van Waterstof Magazine tankt bij een van de grootste waterstoftankstations van Nederland in Doetinchem

Lees ook: naast-brandstofcellen-ontwikkelt-bosch-ook-h2-verbrandingsmotoren

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen