• Home Slider01

Memphis IMC USADe IMC Group, een van de grootste transportbedrijven in de USA en gevestigd in Memphis, stopt met vrachtauto’s op batterijen. De resultaten zijn niet naar tevredenheid. Nog dit kwartaal zal IMC 20 trucks op waterstof van Nikola ontvangen, later dit jaar komen er nog dertig bij. “De grootste uitdaging met batterij-EV’s is dat je binnen een periode van twaalf tot veertien uur slechts vier tot zes uur productiviteit uit de truck kunt halen als ze belast zijn”, verklaart CEO Joel Henry de overstap. 

Transportbedrijf IMC heeft meer dan 700 grote zware vrachtauto’s op de wegen, verspreid over de USA. De nieuwe voertuigen op waterstof worden als eerste ingezet in de zuidwesterlijke staten Californië, Nevada en Arizona. Dit is ook het gebied waar vrachtautoproducent Nikola de hoofdvestiging heeft. De totale kosten voor de waterstoftrucks bedragen ruim 20 miljoen euro.

"We verwachten met deze trucks aanzienlijke verbeteringen op het gebied van minder gewicht, verbeterde efficiëntie, zoals kilometers per liter brandstof en bedrijfskosten in de komende jaren", aldus topman Henry. Hij realiseert zich wel dat er nog steeds uitdagingen bestaan ​​bij het tanken van waterstof. De regio beschikt niet over voldoende tankinfrastructuur. Om de vrachtwagens van waterstof te voorzien, moeten de IMC Group een contract afsluiten met een waterstofbrandstofleverancier om tankwagenladingen waterstof aan de transportlocaties te leveren."

Andere grote transportbedrijven zoals JB Hunt Transport Services, een van de grootste leveranciers van supply chain-oplossingen in Noord-Amerika, gaan ook in praktijk met waterstof aan de slag. Het transportbedrijf kondigde afgelopen juli een overeenkomst aan waarbij dochteronderneming JB Hunt Transport 13 Nikola-klasse 8-vrachtwagens met nul-emissie gaat kopen. Deels op batterijen, deels op waterstof.

Lees ook: honda-en-isuzu-motors-testen-nieuwe-truck-op-waterstof-in-tokio

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen