• Home Slider01

Italie Kazerne waterstofDe invulling voor het terrein van de voormalige kazerne Tombolan-Fava in Italië is bekend; het bedrijf Hydrogen Park gaat hier een waterstoffabriek bouwen. De H2 is bestemd voor bussen binnen het openbaar vervoer die de komende jaren moeten overschakelen van diesel naar emissievrij. Hydrogen Park kwam tijdens de aanbesteding met het beste plan voor het terrein van 70.000 m2.

Het voormalige militaire terrein ligt in de gemeente San Donà di Piave, een gemeente met bijna 43.000 inwoners en gelegen op het grondgebied van de metropool Venetië. Na afronding van de aanbesteding is een overeenkomst getekend tussen het gemeentebestuur en Hydrogen Park voor de ontwikkeling van duurzame mobiliteitsprojecten met de inzet van groene waterstof. De handtekeningen op het hoofdkantoor van Confindustria Veneto Est in Venetië.

Het akkoord draagt volgens de initiatienemers direct bij aan de energietransitie van fossiele mobiliteit naar hernieuwbare bronnen. Er komt een electrolyzer die zal worden aangesloten op een of meerdere zonneparken. Volgens de gemeente is Hydrogen Park, dankzij internationale ervaring, de beste partij om de plannen te verwezenlijken. Het bedrijf heeft geen verdere technische informatie verstrekt.

Alberto Teso, burgemeester van San Donà di Piave: “Het wordt een revolutionair project, waarmee 20 miljoen euro aan investeringen gemoeid is. Het is de enige fabriek van dit type in Noord-Italië. Duurzame ontwikkeling is een model voor het opnieuw lanceren van de economie die welvaart, gekwalificeerde banen en welzijn kan creëren, een doelstelling waarvoor we een referentiepunt willen worden voor heel Oost-Veneto."

Lees ook: india-vliegmaatschappij-mehair-wil-twintig-waterstofmotoren-van-zeroavia

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen