• Home Slider01

Hylane metro truck waterstofDe Duitse afdeling van groothandel Metro heeft de eerste van drie koelwagens met brandstofcellen aan zijn vloot toegevoegd. De Hyundai Xcient Fuel Cell werd in Böblingen bij Stuttgart aan Metro overhandigd en zal in de toekomst in de regio onderweg zijn om de horeca te bevoorraden. Binnenkort volgen nog twee voertuigen.  

 Andreas Hewel, projectmanager bij hylane, is enthousiast over de samenwerking met Metro. "We prijzen ons gelukkig dat we een groot bedrijf als Metro als klant hebben. We hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking. Met de beslissing om waterstoftrucks aan haar vloot toe te voegen, levert Metro een belangrijke bijdrage aan een duurzamere toekomst."
Met de Hyundai Xcient Fuel Cell vrachtauto kunnen lange afstanden eenvoudig emissievrij worden afgelegd: met een verbruik van 8 kg waterstof per 100 kilometer en een actieradius van ongeveer 400 kilometer kunnen vooe landelijke regio's worden voorzien van producten die koeling nodig hebben. De waterstoftruck is uitgerust met een koelsysteem met meerdere kamers, waardoor optimale koeling van de producten te allen tijde gegarandeerd.

Foto: De nieuwe vrachtwagen van Metro tankt bij het waterstoftankstation bij de luchthaven van Stuttgart.

Lees ook: waterstofmedaille-voor-patric-cnubben-van-hydrogen-architects

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen