• Home Slider01

Stellantis bestelwagens waterstofStellantis Bedrijfsvoertuigen breidt zijn productiecapaciteiten van bestelwagens met een brandstofcel uit. Twee fabrieken starten met de productie van de grote- en middelgrote voertuigen. Deze staan in Hordain, in het noorden van Frankrijk en Gliwice in Polen. Door op industriële schaal te gaan produceren hoopt het bedrijf de onbetwiste marktleider te worden op het gebied van emissievrije voortstuwing van bedrijfsvoertuigen in Europa.

De brandstofcelversies van de bedrijfswagens zijn gericht op het ondersteunen van intensief klantengebruik en bouwen voort op de technologie die wordt gebruikt in de emissievrije batterij-varianten. Waterstof heeft als extra voordelen een korte tanktijden en geen concessies aan het laadvermogen. Voor de middelgrote bestelwagens levert een tweede generatie van het brandstofcelsysteem een ​​segmentrecordbereik van maximaal 400 km en een tanktijd van minder dan vier minuten op. Voor de grote bestelwagens zorgt de toevoeging van brandstofceltechnologie voor een bereik van maximaal 500 km en een tanktijd van slechts vijf minuten.

Stellantis zal acht brandstofcel-waterstofversies van middelgrote en grote bestelwagens in eigen beheer produceren. Dat zijn de Citroën ë-Jumpy en ë-Jumper, Fiat Professional E-Scudo en E-Ducato, Opel/Vauxhall Vivaro en Movano, en Peugeot E- Expert en E-Boxer.

Waterstofbrandstofceltechnologie speelt een belangrijke rol in de routekaart voor emissievrije voortstuwing van Stellantis. De autogroep is de eerste fabrikant ter wereld die dit type voertuig op de markt brengt. In 2023 werd Stellantis een belangrijke aandeelhouder van Symbio, een toonaangevend waterstoftechnologiebedrijf met activiteiten in Europa en de Verenigde Staten.

Stellantis is een van 's werelds toonaangevende autofabrikanten met merken, waaronder Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia , Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move en Leasys. Het bedrijf voert het Dare Forward 2030 uit, een gedurfd strategisch plan dat de weg vrijmaakt voor het bereiken van de ambitieuze doelstelling om tegen 2038 een CO2-neutraal mobiliteitstechnologiebedrijf te worden.

Lees ook: walmart-bouwt-magazijnwagens-op-batterijen-razendsnel-om-naar-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen