• Home Slider01

Arnhem NedstackWaterstofpionier Nedstack uit Arnhem is failliet. Het bedrijf op Industriepark Kleefse Waard IPKW in Arnhem, dat in de herfst 2022 nog bewondering oogstte bij koning Willem Alexander tijdens een werkbezoek, is niet meer in staat om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Het faillissement kan grote gevolgen hebben voor verschillende langlopende waterstofprojecten in Nederland.

,,In overleg met de curator richten we ons op een doorstart”, reageert directeur Arnoud van de Bree van Nedstack in de regionale krant de Gelderlander. Op verdere vragen gaat het hij niet in, hij zegt ‘het zorgvuldige proces van afwikkeling van het faillissement’ niet te willen verstoren. Curator Coen Houtman reageert om die reden ook summier. Hij richt zijn volle aandacht nu op wat hij omschrijft als ‘inventarisatie van belangstellenden’ voor overname en doorstart’. ,,Met daarbij de vraag wat hebben jullie daar dan voor over.”

Het faillissement kan grote gevolgen hebben voor verschillende waterstofprojecten in Nederland waarin Nedstack participeert. Zo vaart het eerste nieuwe binnenvaartschip van Nederland, de Antonie, met een brandstofcel van Nedstack, zit Nedstack in een havencluster voor walstroom op waterstof en wordt in Arnhem een gigafactory ontwikkeld voor de grootschalige productie van grote brandstofcellen. Deze projecten kunnen gewoon doorgang vinden als het de curatoren lukt een nieuwe geldschieter te vinden.

Lees ook: voor-parker-hannifin-wordt-de-waterstof-productlijn-steeds-belangrijker

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen