• Home Slider01
 Kern County Chevron waterstofChevron New Energies, een divisie van oliebedrijf Chevron USA Inc., meldt de plannen voor een nieuwe waterstoffabriek in Californië. De productielocatie komt in het zuiden van Central Valley tussen Los Angeles en San Francisco en krijgt een vermogen van 5 MW. De groene waterstof die wordt geproduceerd is bestemd voor waterstoftankstations in het westen van de Verenigde Staten.

De electrolyzer moet gaan draaien op zonne-energie. Het water in de kurkdroge Kern County-regio is afkomstig van bestaande activiteiten van Chevron in het gebied. Het oliebedrijf laat weten geen drinkwater te gebruiken. De faciliteit is ontworpen om 2.000 kilo groene waterstof per dag te produceren.

“Waterstof kan een cruciale rol spelen op onze weg naar een toekomst met een lager koolstofuitstoot”, zegt Austin Knight, vice-president voor waterstof bij Chevron New Energies. “Chevron biedt al brandstoffen met een lager koolstofgehalte, zoals duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel. Ik ben dan ook enthousiast over de schaalbaarheid van deze oplossing. Ons vermogen om aan de groeiende vraag naar waterstof te voldoen en de waterstofinfrastructuur in Californië te helpen bouwen op commerciële schaal met een bredere acceptatie zal echter sterk worden bepaald door staats- en federaal energiebeleid dat nieuwe energieoplossingen met een lagere CO2-uitstoot bevordert.” Chevron wil snel beginnen met bouwen, maar is daarbij sterk afhankelijk van de wetgeving en vergunningverlening.

Richard Chapman, president en CEO van Kern Economic Development Corporation is tevreden over de locatie van de waterstoffabriek. “Door de verwachte productie in de Central Valley te vestigen, denken we dat het project goed gepositioneerd zal zijn om te voldoen aan de vraag van klanten langs een belangrijke transportcorridor, en ook dichtbij de belangrijkste stedelijke markten in Californië.”
De strategie van Chevron New Energies is om de sterke punten te benutten om op een veilige manier energie met een lagere CO2-uitstoot te leveren in een groeiende markt. Het bedrijf gelooft in de waarde van het leveren van grootschalige waterstofoplossingen die een wereld met een lagere koolstofuitstoot ondersteunen. 

Afbeelding: Chevron pompt nog volop olie op in Kern County, Californië.

Lees ook: hyundai-showt-vrachtauto-op-waterstof-aan-beleidsmakers-in-californie

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen