• Home Slider01

Atlanta vorkheftruckFabrikant Bobcat presenteert deze week een nieuwe heftruck op waterstof voor de Noord-Amerikaanse markt. Het voertuig was gisteren voor het eerst te zien tijdens de ‘MODEX 2024’ in het World Congress Center in Atlanta. De heftruck heeft een capaciteit van 3 ton, is zeer snel op te laden en daardoor moeiteloos 24 uur per etmaal inzetbaar.

'MODEX 2024' is 's werelds grootste beurs voor de logistieke sector en is een evenement dat het hele spectrum van productie-, supply chain- en logistieke oplossingen laat zien. Bobcat presenteert hier de de B35X-7, een prototype van een waterstofvorkheftruck van 3 ton. De vorkheftruck werkt op dezelfde manier als de momenteel in de handel verkrijgbare B35X-7 batterij-elektrische vorkheftruck, maar gebruikt een waterstofbrandstofcel van 20 kW in plaats van batterijen. 

Tegelijkertijd heeft Bobcat plannen aangekondigd om later dit jaar 30 waterstofvorkheftrucks te leveren aan een aantal bedrijven in Korea en is het van plan om nog dit jaar de certificering van een tweede model van 3 ton, uitgerust met brandstofcellen van 10 kW, te af te ronden. Tenslotte zal dit jaar een Ryder-palletheftruck met waterstofaandrijving van 2,7 ton worden gepresenteerd. Deze vorkheftrucks voeren taken uit zoals het transporteren van pallets en het klaarzetten en verzamelen van orders.

Het voordeel van voertuigen op waterstof is het grootst bij bedrijven die 24 uur per dag operationeel zijn. Door de korte vultijd zijn waterstofvoertuigen bijna het hele etmaal inzetbaar. Bobcat is onderdeel van het Koreanse bedrijf Doosan, een concern dat veel investeert in waterstof.

Lees ook: parijs-is-bijna-klaar-voor-de-olympische-zomerspelen-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen