• Home Slider01

Le Havre waterstof lhyfeDe Franse waterstofproducent Lhyfe heeft subsidie ontvangen van de Franse overheid voor de bouw van een fabriek voor groene waterstof bij Le Havre. De productielocatie krijgt een capaciteit van 100 MW en wordt gerealiseerd met maximaal 149-miljoen euro subsidie. De fabriek komt in het havengebied van Gonfreville-l'Orcher en moet in 2028 operationeel zijn.

Met dit project wil Lhyfe tot 34 ton groene waterstof per dag produceren nabij het Grand Canal du Havre, een van Europa's grootste industriële havengebieden. De locatie ligt dicht bij de Yara-fabriek in Le Havre, waarvan de routekaart voor het koolstofvrij maken het gebruik van groene waterstof omvat. Yara is geïnteresseerd in de toepassing van groene waterstof binnen het bedrijfsproces en steunt het project van Lhyfe. Samen met Lhyfe gaat Yara alle mogelijke samenwerkingen onderzoeken om zijn industriële proces koolstofvrij te maken.

Matthieu Guesné, oprichter en CEO van Lhyfe is blij met het volgende nieuwe project: “We zijn vereerd door de aanzienlijke steun van de regering voor dit project om de toekomstige groene waterstofproductielocatie in Gonfreville-L'Orcher te bouwen. Hiermee dragen we direct bij aan het decarbonisatie-programma dat de overheid de komende decennia uitvoert.  Deze bekendmaking  is een teken van vertrouwen in Lhyfe en zijn expertise.”

Het project is door de Franse overheid geselecteerd als onderdeel van de derde ronde van het IPCEI-waterstofprogramma, goedgekeurd door de Europese Commissie. De implementatie van dit project is afhankelijk van het verlenen van exploitatievergunningen, bouwvergunningen en definitieve financiële investeringsbeslissingen door Lhyfe en haar belangrijkste partners.

Lees ook: zuid-korea-asan-city-introduceert-emissieloze-straatveger-met-een-brandstofcel

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen