• Home Slider01

VK Wrightbus dubbeldekker waterstofBusfabrikant Wrightbus presenteert de StreetDeck Hydroliner, 's werelds eerste dubbeldeksbus op waterstof. Het bedrijf is ervan overtuigd dat dit zuinige, veilige en milieuvriendelijke voertuig een revolutie teweeg zal brengen binnen de vervoerssector en een nieuw transporttijdperk zal inluiden.

StreetDeck Hydroliner is uitgerust met een waterstof-brandstofcel-aandrijflijn. Het batterijpakket kan tot 48 kWh opslaan, waardoor de bus tot 450 kilometer kan afleggen. De tanktijd bedraagt ongeveer 8 minuten. Het voertuig is ontworpen om te voldoen aan alle eisen van zowel buschauffeurs als passagiers. 

Wrightbus heeft bij de ontwikkeling sterk gelet op de bouwkosten van het voertuig. De onderdelen komen voor 85% overeen met de StreetDeck Hydroliner FCEV en daardoor kan er efficiënter worden geproduceerd en is het voertuig uitstekend te onderhouden in de werkplaats waar al ervaring is met waterstof.

 De bussen worden geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk en zijn beschikbaar voor zowel de Britse als Europese markt. De bus is ontwikkeld als onderdeel van het JIVE-project gefinancierd door de Europese Unie.

Lees ook: het-aansluiten-van-woningen-op-een-waterstofnetwerk-blijft-indrukwekkend

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen