• Home Slider01

Nieuwegein electrolyser waterstofGreenpoint Clean Energy, onderdeel van Van Kessel Olie, bouwt in Nieuwegein volop aan een productielocatie voor groene waterstof. De elektrolyser wordt geplaatst in samenwerking met aannemingsbedrijf Jos Scholman, Hysolar en Allied Water en gaat onder andere waterstof produceren voor het waterstoftankstation in Nieuwegein. Wegtransport van waterstof is niet nodig, de twee locaties worden via een pijplijn met elkaar verbonden.   

De werkzaamheden verlopen voorspoedig, alle onderdelen van de waterstoffabriek, waaronder de elektrolyser, buffertank, powercontainer, koelinstallatie en verschillende trafo’s, zijn inmiddels geplaatst. Er zijn veel kabels en leidingen gelegd voor het transport van waterstof, stikstof, afblaasleidingen, datakabels en stroomkabels om het geheel aan te sluiten.

De elektrolyser staat op ongeveer 1 kilometer afstand van het waterstoftankstation. Daar is een extra parkeerplaats gerealiseerd voor waterstoftankwagens. Hierdoor groeit de buffercapaciteit, waardoor er op gunstige momenten meer waterstof kan worden geproduceerd en opgeslagen.

Volgens de planning moet de elektrolyser rond de zomer in gebruik worden genomen. Er kan straks in Nieuwegein 300.000 kg  groene waterstof per jaar worden geproduceerd. Dat is goed voor het jaarlijkse verbruik van zo’n 60 vrachtwagens.

Lees ook: japan-drie-autofabrikanten-werken-samen-bij-de-ontwikkeling-van-emissievrije-motoren

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen