• Home Slider01

Maasvlakte Shell electrolyserOp de Maasvlakte bij Rotterdam wordt volop gewerkt aan de grootste electrolyser van Europa. Energiebedrijf Shell bouwt hier een waterstoffabriek met een vermogen van 200 MW die rechtstreeks wordt aangesloten op het windpark Hollandse Kust Noord in de naastgelegen Noordzee. Dit park is deels eigendom van Shell en deels van Eneco.

De fabriek met de naam Holland Hydrogen 1 kan 60-duizend kilo groene waterstof per dag produceren. Deze gaat voor de grootste deel naar het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam via de toekomstige HyTransPort-pijpleiding. In de raffinaderij vervangt het een deel van het grijze waterstofgebruik, waarmee de productie van energieproducten zoals benzine, diesel en kerosine gedeeltelijk koolstofvrij wordt.

Naarmate er meer waterstoftrucks op de markt komen en het netwerk van waterstofvulpunten voor zwaar vervoer groeit, kan de levering van groene waterstof ook hierop worden gericht om te helpen bij het koolstofvrij maken van het wegvervoer.

Shell heeft een contract gesloten met het Duitse bedrijf Thyssenkrupp voor levering van de electrolysers waarmee het bedrijf de groene waterstof gaat maken.

Lees ook: italie-twijfels-bij-uitrol-van-grootste-busvloot-op-waterstof-binnen-europa

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen