• Home Slider01

Nieuwegein Scholman waterstof 24Aannemingsbedrijf Jos Scholman in Nieuwegein is koploper met waterstof in Nederland. Het bedrijf heeft inmiddels bijna 60 voertuigen op waterstof, die ook nog eens kunnen tanken bij een eigen waterstoftankstation op het eigen bedrijfsterrein. Dit tankstation is ook nog eens openbaar.

Het aannemingsbedrijf heeft 29 personenauto’s op waterstof, 7 waterstof-traktoren, 4 holders (waaronder maaimachines) en 2 kranen. De afgelopen maand zijn daar nog eens 16 bestelwagens van het type Opel Vivaro-e Hydrogen bijgekomen. Met de komst van deze bedrijfswagens kan Scholman de stedelijke distributie en het vervoer van klein materiaal naar verschillende projecten flink verduurzamen.

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de batterij-elektrische Opel Vivaro-e. In plaats van een batterij, wordt de Vivaro-e HYDROGEN aangedreven door een waterstofbrandstofcel van 45 kW. Deze Fuel Cell technologie is zo compact dat de laadcapaciteit en het laadvolume volledig behouden blijven. Met een grote actieradius van 400 kilometer en een tanktijd van circa vijf minuten, bieden deze wagens alle voordelen van emissievrij rijden, zonder concessies te doen op efficiëntie.

Jos Scholman is een aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw en sport- en cultuurtechniek. Het bedrijf met ruim 200 vaste medewerkers realiseert projecten op het gebied van infra, sport en groen.

Lees ook: nederland-zon-en-wind-produceren-teveel-stroom-omzetten-naar-groene-waterstof-is-een-oplossing

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen