• Home Slider01

Steinfurt waterstofTyczka Hydrogen bouwt een nieuw waterstoftankstation in Schweinfurt, Beieren. Het is het derde H2-tankstation van het bedrijf dat meldt dat het de verkoop van waterstof snel ziet stijgen. Tyczka is een Europese gasspecialist met een focus op industriële gassen en vloeibaar petroleumgas. Om klaar te zijn voor de toekomst heeft het bedrijf inmiddels ook een eigen waterstofafdeling.  

De bouw van het waterstoftankstation (HRS) met een tankcapaciteit van één ton per dag zal naar verwachting medio 2025 starten en vervolgens in de eerste helft van 2026 in gebruik worden genomen. Het geplande tankstation kan waterstofvoertuigen tanken op zowel 350 als 700 bar en is daarmee geschikt voor alle wegvoertuigen op waterstof. Het nieuwe tankstation wordt gebouwd op het industrieterrein van de Neder-Frankische stad Schweinfurt, niet ver van de snelwegen A70, A71 en A7. Dankzij de centrale en gunstige ligging denkt Tyczka dat deze locatie ideaal is voor het voorzien van vrachtwagens van waterstof.  

“De bouw van nog een waterstoftankstation is voor ons bij Tyczka Hydrogen een absoluut passieproject. We zijn enthousiast over de stijging van de waterstofverkoop bij ons bedrijf in het mobiliteitssegment en het leveren van een actieve bijdrage aan het bevorderen van duurzame mobiliteit ”, aldus Dr. Christoph Stiller, hoofd bedrijfsontwikkeling en verkoop bij Tyczka Hydrogen GmbH. 

Burgemeester Sebastian Remelé is zeer enthousiast over de komst van het nieuwe waterstoftankstation. “De stad Schweinfurt is samen met Stadtwerke Schweinfurt erg blij dat Tyczka voor deze locatie heeft gekozen. Deze investering is niet alleen een belangrijke bouwsteen voor het koolstofvrij maken van onze regionale mobiliteit, het is ook een sleutelelement bij het verder vestigen van Schweinfurt als H2-regio.”   

Voor Tyczka Hydrogen is dit al het derde waterstoftankstation in het groeiende tankstationnetwerk. Naast de nieuwe lokatie in Schweinfurt heeft Tyczka Hydrogen nog een eigen tankstation gebouwd bij het transportcentrum in Augsburg, dat op 17 juni is geopend, en is het via Hy2B Hydrogen betrokken bij een tankstation in Hofolding, ten zuiden van München. De tankstations voorzien een groeiend wagenpark van openbaarvervoerbussen, vracht- en bestelwagens, vuilniswagens op waterstof, lichte bedrijfsvoertuigen en brandstofcelauto's.  

De bouw van het waterstoftankstation wordt medegefinancierd door het Beierse ministerie van Economische Zaken, Regionale Ontwikkeling en Energie (StMWi) met 2 miljoen euro als onderdeel van het Beierse tankstationfinancieringsprogramma H2T.

Lees ook: flinke-tegenvaller-voor-vliegen-op-waterstof-pionier-universal-hydrogen-gaat-failliet

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen