• Home Slider01

China tram waterstof 2024In China is begin deze week een nieuwe tram op waterstof gepresenteerd. Het voertuig rijdt op rupsbanden en volgt een sensor-gestuurd geleidingssysteem dat in het wegdek is aangebracht. De volgende maand beginnen de eerste proefriten in de straten van het Chinese stedelijke gebied Yibin City, een stadsregio met ongeveer 5,5 miljoen inwoners.

De Chinese fabrikant Zhongsha Railroad Transportation noemt het voertuig een slimme tram.  Lokale media melden dat de tram rijdt op waterstofenergie en daardoor een groter bereik heeft dan soortgelijke voertuigen, een hogere operationele efficiëntie en een lagere CO2-uitstoot.

De fabrikant meldt dat de tram een waterstofopslagsysteem van 350 bar heeft en een brandstofcelsysteem met een hoog rendement, wat resulteert in een hoge energieconversie-efficiëntie. De actieradius is groter dan vergelijkbare voertuigen. De tram kan meer dan 200 kilometer afleggen op een tankbeurt en voldoet daarmee aan de langeafstandsbehoeften van het stedelijk openbaar vervoer. Het voertuig is groener en milieuvriendelijker, zonder uitstoot en zonder vervuiling tijdens het rijden, waardoor echt eco-transport wordt gerealiseerd, wat van groot belang is voor het verbeteren van de stedelijke luchtkwaliteit en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, aldus de fabrikant.

Lees ook: nederland-buurthub-met-17-woningen-slaat-energie-uit-zonnepanelen-op-in-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen