• Home Slider01

Arnhem Pitpoint H2Het eerste waterstoftankstation van Oost-Nederland is geopend. Het bedrijf Pitpoint heeft direct naast het Shell tankstation aan de Westervoortsedijk een openbaar station geopend. In het verleden stond enkele meters verderop al een waterstofpomp op het terrein van HyGear, maar deze tankvoorziening was alleen met een sleutel via een toegangshek bereikbaar.

In de beginfase kan alleen getankt worden onder een druk van 350 bar. Bussen van het openbaarvervoersbedrijf Syntus, vuilniswagens en vrachtauto’s op waterstof kunnen zonder problemen tanken. Dat geldt ook voor automobilisten. Zij kunnen voorlopig de tank vullen met 350 bar, aan de pomp voor 700 bar wordt nog gewerkt. Woordvoerder Kim Bentum van Pitpoint -leverancier van schone brandstoffen- laat aan Waterstof Magazine weten nog geen uitspraak te kunnen doen over het tijdstip waarop waar op 700 bar beschikbaar is. ‘Zo snel mogelijk, we werken er dagelijks aan.’

Het tankstation is 24/7 open en er kan direct aan de tankzuil betaald worden met een bankpas, Travelcard en MTC. Dit is uniek, bij de andere waterstoftankstations in Nederland is een speciaal pasje of een druppel nodig. Op de tankvoorziening zelf staat een beknopte maar heldere gebruiksaanwijzing.

Het tankstation bij het industrieterrein Kleefse Waard, waar diverse waterstofbedrijven zijn gevestigd, is vanaf verkeersknooppunt Velperbroek binnen enkele minuten bereikbaar.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl