• Home Slider01

ThailandDe Nongnooch Tropical Botanical Garden in Thailand schakelt over op waterstof. Het wetenschappelijk onderzoekscentrum en attractiepark in de provincie Chonburi wil waterstof gaan gebruiken als oplossing voor energieopslag. De 500 hectare grote tuin wil een eigen volledig energiesysteem integreren dat onafhankelijk is van het lokale net en van fossiele brandstoffen.

Eigenaar Kampon Tansacha gaat de plannen realiseren in samenwerking met Enapter uit de tweede stad van het land Chiang Mai. Samen met dit Thaise waterstofbedrijf zal er een elektrolyser worden geplaatst die werkt op zonne-energie. Daarnaast komt er een energieopslag voor de geproduceerde waterstof. Het produceren van groene waterstof is volgens de plannenmakers een slimme manier om energie tijdelijk op te slaan.

Enapter organiseert deze week in de Nongnooch Tropical Botanical Garden een bijeenkomst voor bezoekers van over de hele wereld, waarbij informatie kan worden verkregen over hoe zij een eigen waterstofsysteem kunnen bouwen. Het bedrijf is ervan overtuigd dat waterstof een oplossing is om fossiele brandstoffen te vervangen. Daarnaast heeft het grote invloed op zowel de toekomst van energie, als het behoud van onze planeet. De lokaal geproduceerde groene waterstof is koolstofvrij en kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals transport, industrie en warmte.

De wereldberoemde tropische botanische tuin Nongnooch in Chonburi staat bekend om zijn onderzoekscentrum voor prehistorische zaadplanten en is opgericht om tropische bloemen en planten voor toekomstige generaties te behouden. Vanuit de hele wereld komen bezoekers om planten te bestuderen en voor seminars over de tuinbouw.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl