• Home Slider01

WaterstofNet zaalHet congres ’10 jaar Vlaams-Nederlandse samenwerking rond waterstof’ dat donderdag werd gehouden in Den Bosch heeft 350 bezoekers getrokken. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Vlaams-Nederlandse WaterstofNet en was daarmee het drukstbezochte congres ooit. Bijzonder, omdat het ook nog eens een betaald evenement was.

Organisator Liesbet Vanhoof van WaterstofNet heeft er alles aan gedaan om de bezoekers een interessante dag te bezorgen. Met zo’n 20 zeer diverse sprekers op het podium werden de waterstofontwikkelingen van alle kanten belicht. Zo sprak Commercieel Managers Shell Hydrogen, Lisa Montanari, over de ontwikkeling van waterstoftankstations van Shell in Amerika en Europa, lichtte Jonas Cautaerts van de Belgische retailoranisatie Colruyt de nieuwste waterstofontwikkelingen toe en sprak Rene Schutte van de Gasunie over het ondergrondse waterstofnetwerk dat er de komende decennia toch echt gaat komen.

Het waren niet alleen de sprekers die de aandacht trokken. Buiten op de parkeerplaats voor het provinciehuis van Brabant presenteerde de Vlaamse busfabrikant Van Hool de nieuwste verlengde waterstofbus die vanaf 17 december zal gaan rijden in het Franse Pau. Colruyt en Toyota presenteerden respectievelijk een truck en een heftruck op waterstof -de laatste met een Plug Power fuel cell- , VDL een elektrische bus met een H2 ranche-extender en er was een vuilnisauto op waterstof. Tenslotte waren Honda, Hyundai en Toyota met hun auto’s op waterstof present.

Na afloop laat de organisatie van WaterstofNet aan Waterstof Magazine weten zeer tevreden te zijn over dit jubileumcongres. ‘We hebben nog nooit zoveel bezoekers gehad en ook nog nooit zoveel complimenten na afloop. Het was ronduit een geweldige dag.’

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl