• Home Slider01

Rabat Marokko ZonneparkenMarokko ziet voor zichzelf goede kansen voor grootschalige productie van groene waterstof. Het land wil op termijn 2 tot 4% van de wereldwijde waterstofmarkt veroveren. Dat meldt het Institute for Research in Solar Energy and Renewable Energy (IRESEN), gevestigd in Rabat. Vanaf begin januari zal Marokko beginnen met een diepere studie naar verschillende mogelijkheden.

IRESEN meldt dat de daling van de kosten van hernieuwbare energie en de overvloed aan Marokkaanse locaties, die sterke zonneschijn combineren met hoge windsnelheden, vele mogelijkheden bieden om groene waterstof te produceren.  Waterstof kan volgens IRESEN worden gebruikt voor toepassingen die moeilijk van stroom te voorzien zijn, zoals zee- en luchtvervoer, goederentransport en auto's.  Eerdere studies hebben aangetoond dat Marokko 2 tot 4% van de wereldwijde waterstofmarkt kunnen veroveren, geschat op enkele duizenden TWh. In 2030 kunnen de plannen al winstgevend zijn. IRESEN werkt samen met het Fraunhofer Instituut uit Duitsland.

IRESEN is een onderzoeksinstituut opgericht in 2011 door het Marokkaanse ministerie van Energie, Mijnbouw, Water en Milieu en verschillende belangrijke spelers in de energiesector in Marokko. Het instituut heeft als taak de nationale energiestrategie te begeleiden, door het ondersteunen van onderzoek en innovatie op het gebied van zonne-energie en nieuwe energieën.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl