• Home Slider01

Brenner ItalieDe A22, de autosnelweg van de grensovergang Brenner naar Modena moet de eerste waterstofsnelweg van Italië worden. Dat zegt Diego Cattoni van Autostrada del Brennero in de Italiaanse media. Over een afstand van 300 km komen vier nieuwe waterstoftankstations. Met de al bestaande tanklocatie bij Bolzano komt daarmee het aantal H2-tankstations op vijf. Over precies een jaar moeten de bouwwerkzaamheden van start.

Het nieuwe groene mobiliteitsplan, dat vorig jaar in september door het bestuur van Autostrada del Brennero werd goedgekeurd, omvat een investering van 20 miljoen Euro. 7 miljoen is bestemd voor de bouw van snellaadstations voor elektrische auto's, 2 miljoen voor een LNG-netwerk en 11 miljoen voor vier nieuwe waterstoftankstations. Deze stations worden tegelijkertijd gebouwd. De toegewezen plaatsen zijn het Plessi Museum bij de grensovergang (waterkrachtcentrale of windenergie-installatie), Rovereto aan de noordkant van het Gardameer (zonne-energie), in de buurt van Verona (wind en biomassa) en Campogalliano, in de buurt van Modena (energie uit biomassa). Bij het al bestaande tankstation aan de afslag Bolzano Sud wordt waterstof geproduceerd, opgeslagen en gedistribueerd uit de hydro-elektrische energie van de Cardano-fabriek. Deze productielocatie heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,5 miljoen kubieke meter waterstof en kan momenteel tot 15 stadsbussen (met dagelijkse routes van 200-250 km) of tot 700 auto's leveren, wat een jaarlijkse milieubesparing van 700 duizend liter benzine betekent.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl