• Home Slider01

Latrobe ValleyIn Latrobe Valley, in het zuidoosten van Australië is de bouw van start gegaan van een nieuwe waterstoffabriek. Het innovatieve bedrijf gaat vanaf medio volgend jaar bruinkool uit de Loy Yang-mijn omzetten in waterstof. De waterstof heeft als eindbestemming Japan, waar het wordt gebruikt voor auto’s die rijden op waterstof en voor energieopwekking.

Het innovatieve project is een joint venture tussen de Australische overheid, de provincie Victoria, de Japanse overheid en een consortium van bedrijven. Bij de bouw van de fabriek in de Latrobe-vallei is gekozen voor lokale aannemers die in eerste instantie werken aan de fundering en civiele zaken.

Na de productie via kolenvergassing zal de waterstof over de weg worden getransporteerd naar een terminal in de haven van Hastings. Daar wordt het gas vloeibaar gemaakt en vervolgens met een enorme energiedichtheid bij een temperatuur van 253 graden onder nul worden verscheept naar Japan.

De lokale autoriteiten zijn er trots op samen te mogen werken met Japanse partners die zij zien als wereldleider in het onderzoeken naar en het gebruik van waterstof. De pilot-fabriek zal medio 2020 in bedrijf worden genomen. De proef zal een jaar duren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl