• Home Slider01

BurnabyShell Canada en HTEC Hydrogen Technology & Energy Corporation (HTEC) hebben een nieuw waterstoftankstation geopend in de Canadese provincie British Columbia. De stad Burnaby, direct ten oosten van Vancouver, beschikt sinds deze week over het tweede waterstoftankstation in de metropool. De plek is geen toeval, Shell Canada heeft een onderzoeksbureau in de arm genomen om te onderzoeken waar de uitrol van waterstof het beste kan beginnen.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door Shell in samenwerking met marktonderzoeker Ipsos, blijkt dat Britse Colombianen eerder dan andere Canadezen een voertuig met lage uitstoot overwegen voor hun volgende aankoop of lease. Een op de drie Britse Colombianen is van plan binnen de komende twee jaar een nieuw voertuig aan te schaffen. Uit het onderzoek blijkt dat 66% van de inwoners van British Columbia voor elektriciteit of waterstof wil kiezen. Dat is een aanzienlijk hoger percentage dan elders in Canada waar de bereidheid schommelt tussen de 34 en 46%, blijkt uit de cijfers. OIiver Bishop, General Manager van Hydrogen voor Shell laat bij de officiële opening weten dat zijn bedrijf reageert op de eisen van de klant. ‘We zijn verheugd om bestuurders van emissievrije elektrische voertuigen met waterstofbrandstofcellen een nieuwe tankoptie in de regio Vancouver aan te bieden'.

De Toyota Mirai is in het gebied inmiddels beschikbaar voor aankoop door wagenparkbeheerders bij erkende Mirai-dealers in de provincies Quebec en British Columbia. 

Partner van Shell in het tankstation-project is HTEC. Deze Canadese organisatie is opgericht om het potentieel van waterstof in Canada te ondersteunen en om tankstations te bouwen ter ondersteuning van de uitrol van elektrische voertuigen met brandstofcellen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl