• Home Slider01

Arnhem Pitpoint H2 driveIn Arnhem, in het oosten van Nederland, gaat vandaag een project van start om het rijden op waterstof te stimuleren. De stad en de provincie Gelderland subsidiëren het project H2-drive dat ervoor moet zorgen dat ertussen nu en 2022 en 90 auto’s op waterstof bijkomen. Arnhem is een van de weinige steden in Nederland die de beschikking heeft over een openbaar waterstoftankstation. De plaatselijke Toyota- en Hyundai-dealers verkopen waterstofauto’s, maar de actie is ook gericht op lease-rijders.

Om automobilisten te verleiden over te stappen op waterstof krijgen ze 50% korting op het tanken van waterstof bij het tankstation van Pitpoint aan de Westervoortsedijk (foto), tot een maximumbedrag van 3000 Euro. Daarnaast wordt er een introductietraining gegeven voor waterstofrijders en als automobilisten onverhoopt zonder waterstof komen te zitten is er 24 uur per dag een ophaaldienst beschikbaar die het voertuig naar het dichtstbijzijnde waterstoftankstation vervoerd. Als het tankstation in Arnhem een storing heeft die langer duurt dan vier uur krijgt de waterstofrijder gratis vervangend vervoer.

Met dit complete gratis servicepakket hopen de stad en provincie het rijden op waterstof verder te stimuleren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl