• Home Slider01

Osnabruck PolizeiDe politie van de Duitse stad Osnabrück neemt in het eerste kwartaal van 2020 de eerste surveillancewagen op waterstof in gebruik. Het voertuig is inmiddels aangeschaft en zal de komende maanden worden omgebouwd naar volwaardige politieauto. De auto krijgt zwaailichten, een sirene, moderne communicatieapparatuur en zal worden voorzien signing in geel en blauw met witte letters ‘polizei’.

De Osnabrücker politie heeft gekozen voor de Hyundai Nexo. In het persbericht meldt de politie dat de nieuwe patrouillewagen wordt geleverd met een tank die een bereik geeft van ongeveer 756 kilometer met een tanktijd van 3 tot 5 minuten. Het voertuig versnelt van 0 naar 100 km / u in 9,5 seconden.

Een prettige bijkomstigheid is dat de stad al beschikt over een waterstofvulstation aan de afslag Hasbergen-Gaste bij de autobahnkreuz. De onmiddellijke nabijheid van het tankstation in combinatie met het snelle tanken zorgt voor een hoge operationele beschikbaarheid van het nieuwe politievoertuig, aldus de politiewoordvoerder. Het voertuig op waterstof is overigens niet het eerste emissie loze voertuig. Binnen de vloot van het politiedepartement Osnabrück rijden al 20 elektrische auto's, 12 elektrische fietsen en drie elektrische motorfietsen. Het ligt in de bedoeling om de waterstofauto in het eerste kwartaal van 2020 aan het publiek te presenteren, in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Boris Pistorius. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl