• Home Slider01

Arnhem Pitpoint5Het eerste waterstoftankstation van Oost-Nederland is helemaal operationeel. Sinds medio september heeft het bedrijf Pitpoint direct naast het Shell tankstation aan de Westervoortsedijk een openbaar station geopend dat in de beginfase alleen waterstof kon leveren onder een druk van 350 bar. Bussen van het openbaarvervoersbedrijf Syntus, vuilniswagens en vrachtauto’s op waterstof hebben daar de afgelopen maanden zonder problemen kunnen tanken.

‘Nu is er goed nieuws voor automobilisten,’ laat woordvoerder Kim Bentum aan Waterstof Magazine weten. ‘Tijdelijk hebben zij het met de 350 bar voor bussen en vrachtauto’s moeten doen, maar nu is het hele pompsysteem gereed en kan er ook getankt wordt onder 700 bar.’

Het gereedkomen van het 700 bar tankstation is goed nieuws voor het project H2-Drive dat afgelopen week in de regio van start is gegaan. De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland zijn een campagne gestart om 90 nieuwe automobilisten aan de waterstof te krijgen. Iedereen in een straal van 30 km rond Arnhem die overstapt op het rijden op waterstof, krijgt 50% korting op brandstof bij het Pitpoint tankstation, tot een maximum van 3000 Euro.

De tanklocatie is 24/7 open en er kan direct aan de tankzuil betaald worden met een bankpas, Travelcard en MTC. Dit is uniek, bij de andere waterstoftankstations in Nederland is een speciaal pasje of een druppel nodig. Op de tankvoorziening zelf staat een beknopte maar heldere gebruiksaanwijzing. Het tankstation bij het industrieterrein Kleefse Waard is vanaf verkeersknooppunt Velperbroek binnen enkele minuten bereikbaar.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl