• Home Slider01

Busan KoreaDe regering in Zuid-Korea werkt aan een project om de kosten van waterstofproductie tegen 2040 terug te brengen tot het niveau van de kosten van fossiele brandstoffen. In een onlangs uitgebrachte routekaart voor de waterstofeconomie staan 49 projecten die daaraan moeten bijdragen. Verschillende ministeries en 70 experts uit de sector hebben 8 maanden aan dit overzicht gewerkt. De routekaart wordt gekenmerkt door het opnemen van niet alleen de productie, opslag, transport en het gebruik van waterstof, maar ook ondersteunende elementen zoals standaardisatie en certificering. Ook daar denkt de overheid nog veel voordeel te behalen.

Volgens de plannen worden tot 2025 technologieën en technieken voor goedkope en op aardgas gebaseerde massaproductie van waterstof ontwikkeld. In de jaren daarna richten de ontwikkelaars zich op een hoger rendement, hoge capaciteit en het maken van waterstof uit water. Op dit moment is dat de elektrolyse. Ook R&D-projecten met betrekking tot veiligheid, milieu en infrastructuur rond waterstof moeten tegen 2030 zijn voltooid.

De regering kondigt verder aan nieuwe testgebieden te gaan inrichten in de stedelijke omgeving. In de steden Sejong en Busan (foto) zullen volgens planning onderzoekscentra voor technologische demonstraties worden opgezet, samen met bedrijven in de voertuigtechniek, drone-ontwikkelaars en andere partijen. Dit alles moet ertoe leiden dat waterstof in Zuid-Korea de komende jaren aanzienlijk goedkoper zal worden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl