• Home Slider01

Noorwegen Hyundai Neptune1Vier bedrijven, actief in de energie in Noorwegen, hebben ‘Green H2 Norway’ opgericht. Doel van de joint venture is een netwerk van waterstoftankstations op te richten voor het vervoer en transport op waterstof. Een belangrijke klant worden transportbedrijven, nu Hyundai aankondigt zijn waterstofvrachtauto HD6-Neptume volgend jaar op de Noorse wegen te laten rijden.

‘We zijn erg enthousiast om samen met H2 Energy, Greenstat en Akershus Energi ‘Green H2 Norway’ op te richten,’ zegt Jon André Løkke, CEO van Nel ASA. ‘Ons doel is om in heel Noorwegen verschillende faciliteiten voor de productie van hernieuwbare waterstof te bouwen en de markt te bedienen met echte, emissieloze waterstof. Hyundai heeft aangegeven te proberen de eerste waterstofvrachtauto’s al vanaf 2020 aan Noorwegen te leveren en hoge aantallen vanaf 2021. We geloven dat de timing hiervoor perfect is, omdat we ook zien dat waterstoftrucks en -bussen in grote aantallen beschikbaar komen. Datzelfde geldt voor autofabrikanten, de productievolumes voor personenauto’s worden flink opgeschaald.’ Op dit moment is er nog nauwelijks sprake van een tankinfrastructuur van waterstof in Noorwegen. 'Green H2 Norway' is bedoeld als de exclusieve leverancier van hernieuwbare waterstof voor Hyundai-vrachtwagens in het land.

De locaties voor de productie van hernieuwbare waterstof zullen niet alleen groene waterstof aan Hyundai-vrachtwagens gaan leveren, maar ook aan een aantal andere toepassingen zoals bussen, auto's, veerboten en snelle veerboten. De partijen zijn van plan om de eerste productielokatie net buiten Oslo op te richten om de regio Oslo / Akershus.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl