• Home Slider01

Mans le H2 raceautoDe Automobile Club de l'Ouest, organisator van de 24 uurs van Le Mans, denkt serieus aan een autorace met waterstofvoertuigen. In een tv-interview bevestigd Pierre Fillon, president van de race, het onderzoek naar mogelijkheden van een categorie op waterstof. Inmiddels zijn er gesprekken gevoerd met zes autofabrikanten. De organisatie van Le Mans is geïnteresseerd geraakt door de nieuwste ontwikkelingen in de auto-industrie en wil met races op waterstof de ontwikkelingen verder helpen te ontwikkelen. De zes autofabrikanten die inmiddels meepraten over een race op H2 zijn Toyota, Hyundai, BMW, Audi, Peugeot en General Motors.

President Fillon ziet waterstof als een van de toekomstige brandstofoplossingen. ‘Het belangrijkste is dat het een 'nul-emissie'-oplossing is. Ten opzichte van batterijen is de actieradius en de laadsnelheid binnen autoraces van groot belang. Tenslotte willen we de waterstofrace meten met klassieke technologieën, ’aldus Fillon.

De race op waterstof is niet bedoeld om te concurreren met de auto's van de categorie Queen, de LMP1, maar zal qua prestaties dichter bij de LMP2 komen, nog voor de GT. Naar verwachting zal de eerste race op waterstof in Le Mans in 2023 plaatsvinden. Op de foto: Een raceauto op waterstof op het circuit van Spa. 
Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl