• Home Slider01

Index 2019Waterstof is wereldwijd aan een flinke opmars bezig. Was het de afgelopen jaren nog veelvuldig pionieren, langzamerhand lijkt de nieuwe waterstof-economie het kantelpunt te bereiken. Mede aangejaagd door grote economieën en krachtige bedrijven.

Met de beursgenoteerde bedrijven die zich intensief met waterstof bezighouden was het op de beurs de afgelopen jaren geen groot succes. De grote stappen werden gemaakt door de technologie-bedrijven, maar daar bereikt het stadium van grote groei bijna het verzadigingspunt. De wereld kijkt naar nieuwe technologieën met nieuwe kansen en waterstof hoort daar zeker bij.

De Duitse website ‘De Redactionaer’ stelde een half jaar geleden een mandje met waterstofaandelen samen. Deze zogenaamde waterstofindex heeft het sindsdien uitstekend gedaan. Op 5 juni werd het waterstoffonds geïntroduceerd en stond de index op 100 punten. Een half jaar later, in november, piekte de index op 146 punten. Een prachtig rendement. Daarna kwam een lichte daling, maar inmiddels is de index alweer flink aan het stijgen.
Na de overname van Hydrogenics heeft de waterstof-index nu nog maar negen leden. Dit zijn Ballard Power, Plug Power, Linde, Air Liquide, PowerCell, Nel, Hexagon Composites, ITM Power en de Duitse SFC Energy. Misschien is het het overwegen waard om deze fondsen de komende jaren in de gaten te houden. Meer info op https://www.deraktionaer.de/artikel/mobilitaet-oel-energie/wasserstoff-index-dank-powercell-nel-und-co-nicht-zu-bremsen-geht-die-rallye-2020-weiter-20194823.html

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl