• Home Slider01

Clarity hondaHonda brengt met ingang van dit jaar een aantal kleine verbeterpunten aan bij de Honda Clarity op waterstof. Dit voertuig rijdt op kleine schaal in de thuismarkt Japan en in Californië. De Clarity is niet beschikbaar in Europa.

Een van de verbeterpunten die zijn aangebracht zit in het opstartsysteem. Bij lage temperaturen wilde dit wel eens haperen. In de nieuwe serie voertuigen is dit euvel verholpen. De gehele auto zal minder last hebben van extreme weersinvloeden en de buitenspiegels kunnen worden verwarmd. Er wordt een nieuwe kleur rood aan het assortiment toegevoegd en de buitenspiegels zijn voortaan standaard zwart van kleur. De Clarity Fuel Cell heeft een actieradius van 580 km op een volle tank. Het voertuig wordt aangedreven door een 130 kW elektromotor, heeft twee tanks die waterstof opslaan bij 700 bar druk met een capaciteit van 5,46 kilo.

Inwoners van Californië die geïnteresseerd zijn in de auto, hebben alleen de optie om het voertuig te leasen voor 340 Euro per maand, met een starttarief van 2570 Euro bij aanvang van het 3-jarig leasecontract. Leaserijders kunnen een beroep doen op de subsidieregeling van de staat Californië die recht geeft op een korting van 4500 Euro.

Een leuke bijkomstigheid, iedere rijder die zo’n auto aanschaft, heeft recht op de Clean Air Vehicle-sticker zodat in Californië sneller op de snelweg mag worden gereden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl