• Home Slider01

Singapore HorizonHet was een uitstekend jaar voor Horizon Fuel Cell Technologies. Het waterstof-bedrijf, met de hoofdvestiging in Singapore, leverde in 2019 wereldprestaties. Het aantal verkochte voertuigen op waterstof vertienvoudigde ten opzichte van 2018. En het einde van de groei is nog niet in zicht. George Gu, voorzitter van de Raad van Bestuur laat weten dat de komende tien jaar waarschijnlijk de allerbeste jaren voor brandstofcellen zullen worden.

Horizon Fuel Cell Technologies stapelde in 2019 record op record. Er werden het afgelopen jaar 400 voertuigen met een brandstofcel verkocht. De kleinste wagens hadden een vermogen van 8 ton en de grootsten 42 ton. En het bedrijf claimt de eerste ter wereld te zijn die ooit 10 eenheden brandstofcel semi-vrachtwagens van 42 ton heeft geleverd. Horizon ziet een markt die klaar is voor commercialisering en begint vol vertrouwen aan het nieuwe jaar.

Horizon Fuel Cell Technologies werd opgericht in 2003 en heeft eigen vestigingen in Singapore, Los Angeles en de Tsjechische hoofdstad Praag.  Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Latijns-Amerika en Azië. Horizon FCT houdt zich bezig met waterstoftoepassingen in auto’s, vrachtauto’s, bussen, vliegtuigen en met stroomvoorziening op basis van waterstof voor de bebouwde omgeving. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl