• Home Slider01

Bolzano BrennerDe eigenaar van de Brenner autobaan, Autostrada del Brennero, heeft veel vertrouwen in de groei van auto’s op waterstof. De wegbeheerder verwacht in 2020 zo’n 1000 voertuigen op de Italiaanse wegen, reden te meer om de tankinfrastructuur snel te verruimen. Over een afstand van 300 km tussen de grens met Oostenrijk, door de Dolomieten, langs het Gardameer tot aan Modena, moeten vier extra waterstoftankstations komen. Een vijfde lokatie bij de afslag Bolzano Sud blijft bestaan.

De vijf tankstations moeten in in de loop van dit jaar zo’n 1000 auto’s op waterstof kunnen bedienen. Autostrada del Brennero verwacht dat dat er over vijf jaar 27 duizend zullen zijn. In 2050 moeten er 8,5 miljoen auto’s op de Italiaanse wegen rijden, dat is zo’n 20% van het totale Italiaanse wagenpark. De eigenaar van een van de belangrijkste noord-zuid verbindingen in Europa ziet ook een belangrijke toekomst voor bussen op waterstof. Van aanbieders van openbaarvervoer wordt de komende jaren verwacht dat zij een voortrekkersrol gaan vervullen. Volgend jaar moeten er in Italië ongeveer 100 bussen op waterstof rijden, in 2050 moeten dat er 23-duizend zijn. Dat is ongeveer een kwart van alle bussen in Italië.

De daadwerkelijke uitrol van waterstoftankstations langs de Brenner snelweg begint in de tweede helft van dit jaar, op vier locaties tegelijk.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl