• Home Slider01

Worcester Bosch CV ketelHet Duitse Bosch concern heeft deze week een nieuwe cv-ketel op waterstof onthult. De ketel is ontwikkeld door dochteronderneming Worcester-Bosch in het Verenigd Koninkrijk en werkt op 100% waterstof. Het Engelse bedrijf zegt meerdere jaren aan de waterstofketel te hebben gewerkt. De H2-ketel moet een flinke bijdrage gaan leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot van woningen, bij de productie van warmte voor het verwarmen van woningen en warm tapwater.

Een derde van de broeikasgassen in het VK is afkomstig uit de woningen. Inmiddels begint in alle sectoren door te dringen dat het VK zijn klimaatdoelstellingen op het gebied van CO2-uitstoot niet zal halen, zonder een verandering in de technologie voor huisverwarming. De ontwikkeling van cv-ketels op waterstof betekent dat in miljoenen bestaande woningen de verwarmingssystemen ook in de toekomst gewoon gebruikt kunnen worden. Slechts de ketel hoeft worden vervangen.

Vorig jaar heeft het VK zich gecommitteerd aan de klimaatdoelstellingen van Parijs om de CO2-uitstoot tegen 2050 tot nagenoeg nul te hebben teruggebracht. Een gedurfde doelstelling die nieuwe technologie en industriële veranderingen in een aantal sectoren vereist. Er worden in Groot-Brittannië al flinke stappen gezet, bijvoorbeeld in het vervoer, waar elektrische, hybride en voertuigen op waterstof steeds meer toepassingen vinden. Moederbedrijf Bosch investeert ook fors in waterstoftoepassingen binnen de mobiliteit.

Worcester-Bosch meldt dat het bedrijf er trots op is met de H2-ketel voorop te lopen in deze opwindende nieuwe technologie. Helemaal uniek is de uitvinding niet. In Rozenburg bij Rotterdam draaien sinds vorig jaar al drie CV-ketels op waterstof, dat was een wereldprimeur. De Nederlandse fabrikant Remeha laat weten dat deze zonder problemen functioneren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl