• Home Slider01

Arnhem H2 driveHet marketingproject om minimaal 90 automobilisten rond Arnhem een overstap te laten maken naar een auto op waterstof is voortvarend van start gedaan. In de eerste week na de start van de campagne zijn er 20 aanvragen voor het H2-Stimuleringspakket binnengekomen. Een paar weken later staat het aantal aanvragen op 27, laat projectleider Chris van der Hulst aan Waterstof Magazine weten. De aanvragen worden stuk voor stuk beoordeeld alvorens er goedkeuring aan wordt gegeven.

De stad Arnhem en de provincie Gelderland subsidiëren het project H2-drive, dat ervoor moet zorgen dat er voor het einde van 2020 binnen een straal van 30 km rond Arnhem 90 auto’s op waterstof bijkomen. Arnhem is een van de weinige steden in Nederland die de beschikking heeft over een openbaar waterstoftankstation. De plaatselijke Toyota- en Hyundai-dealer verkopen waterstofauto’s, maar de actie is ook gericht op lease-rijders.

Om automobilisten te verleiden over te stappen op waterstof krijgen nieuwe waterstof-rijders 50% korting op het tanken van waterstof bij het tankstation van Pitpoint aan de Westervoortsedijk, tot een maximumbedrag van 3000 Euro. Daarnaast wordt er een introductietraining gegeven voor waterstofrijders en als automobilisten onverhoopt met een lege tank komen te zitten is er 24 uur per dag een ophaaldienst beschikbaar die het voertuig naar het dichtstbijzijnde waterstoftankstation vervoerd. Als het tankstation in Arnhem een storing heeft die langer duurt dan vier uur, krijgt de waterstofrijder gratis vervangend vervoer.

Met dit complete gratis servicepakket hopen de stad en provincie het rijden op waterstof verder te stimuleren. Belangstellenden kunnen op 6 februari 2020 ervaren hoe een auto op waterstof rijdt. Bij Herwers Hyundai in Arnhem staan tussen 18 en 20 uur een Hyundai Nexo en een Toyota Mirai klaar om een proefrit te maken.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl