• Home Slider01

Hydrogen CouncilDe kosten van waterstofoplossingen dalen sneller dan tot nu toe gedacht. Mogelijk is er de komende tien jaar een kostenreductie van 50% haalbaar. Dat meldt Hydrogen Council, een internationale organisatie die de samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven en investeerders bevordert om sneller te komen tot betaalbare waterstofoplossingen over de hele wereld. Door de sterke daling van kosten wordt waterstof concurrerend met andere koolstofarme alternatieven.

De wereldwijde opschaling van waterstoftoepassingen levert de belangrijkste bijdrage aan een lagere prijs. Het begint al bij het product zelf, het productieproces van waterstof zal aanzienlijk efficiënter worden. Door de forse uitbreiding van de tankinfrastructuur zullen de distributie- en tankkosten scherp dalen en tenslotte zal de apparatuur in de sector aanzienlijk goedkoper worden. De waterstofroute binnen het langeafstands- en zware transport, verwarming en zware industrie zal vooroplopen binnen de kostenreductie.

De berichtgeving van Hydrogen Counsil is gebaseerd op data uit de sector, verzameld en geanalyseerd bij 30 bedrijven in vier belangrijke geografische regio's, de VS, Europa, Japan / Korea en China. De conclusies worden ondersteund door een onafhankelijke adviesgroep bestaande uit erkende waterstof- en energietransitie-experts.

De Hydrogen Council gelooft dat de bevindingen van het rapport niet alleen het publieke bewustzijn zullen vergroten over het potentieel van waterstof om het dagelijks leven van stroom te voorzien, maar ook de mythe ontkrachten dat een waterstofeconomie onbereikbaar is vanwege de kosten.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl