• Home Slider01

sarawak hydrogen bus 2101Een primeur in zuidoost Azië. In de stad Kuching op Borneo, vallend onder Maleisië, zijn de eerste drie waterstofbussen officieel in gebruik genomen. De voertuigen rijden op vaste routes, van ’s morgens zes tot ’s avonds zes, tussen Kuching Waterfront in Jalan Main Bazaar. Elk van de bussen biedt plaats aan maximaal 30 passagiers en kan een afstand van 300 kilometer afleggen op een volle tank met 20kg waterstof. De belangstelling van bestuurders, pers en publiek voor de officiële ingebruikname was enorm.

Zoals Waterstof Magazine eind vorig jaar al meldde kent het eerste H2-busproject op Borneo een valse start. In de eerste proefweken liep de test op een mislukking uit. De waterstof die op het Aziatische eiland werd getankt was verontreinigd, zodat een betrouwbare dienstregeling niet kon worden gegarandeerd, meldde The Borneo Post. De drie waterstofbussen die al in augustus proefritten in de stad hadden moeten maken, hebben bijna twee maanden stilgestaan, omdat de waterstofproductie-installatie en het tankstation voor nader onderzoek zijn stilgelegd. Inmiddels is de productie van zuivere waterstof gegarandeerd.

De moderne nieuwe waterstofbussen zijn uitgerust een snelle LITE WiFi-internetverbinding en reizigers kunnen een speciale H2 SarawakApp downloaden om realtime de locatie van de bussen in de dienstregeling te achterhalen. De nieuwe waterstofbus-app is de eerste in Maleisië waarmee online mobiele pushmeldingen voor verschillende aanbiedingen en reclame-acties voor reizigers mogelijk zijn. Voor toeristen is informatie over historische bezienswaardigheden en bezienswaardigheden beschikbaar.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl