• Home Slider01

Chemnits WasserstofEen landelijke wedstrijd in Duitsland om een waterstoftankstation binnen te halen, is gewonnen door Chemnitz. De stad in het voormalige Oost-Duitsland liet de steden Freiburg im Breisgau en Mannheim achter zich. De waterstof-booster werd georganiseerd door H2-mobility.de, de organisatie achter de landelijke uitrol van waterstoftankstations. De actie zou nog doorlopen tot 29 februari, maar op 21 januari heeft de eerste stad de hoofdprijs al binnen.

H2-mobility maakte er een wedstrijd van. De plaats die zich het eerste meldt met 30 automobilisten die overstappen op waterstof wint de prijs en krijgt in 2021 een nieuw waterstoftankstation.  Aan de actie deden drie steden mee. Automobilisten op fossiele brandstoffen die willen overstappen naar waterstof konden zich melden via de site van H2-mobility. De beloning is een cheque met een waterstof-tegoed van 100 Euro. H2-mobility verdubbelt dat bedrag nog eens. Voor verliezers heeft de aanmelding geen gevolgen.

Opvallend is dat de grootste plaats Mannheim, met 300-duizend inwoners in Baden Württemberg, onderaan eindigde. In de actieperiode meldden zich slechts twee nieuwe waterstofrijders. Op de tweede plaats eindigde Freiburg, met 220-duizend inwoners in het Zwarte Woud. Daar meldden zich vier nieuwe automobilisten die wel een voertuig op waterstof willen aanschaffen. Maar de absolute winnaar is Chemnitz in het oosten van Duitsland nabij de Tsjechische grens. Chemnitz wist in de actieperiode maar liefst 31 overstappers aan zich te binden. Dinsdag werd de stand bereikt. De winnaars ontvangen hun waterstoftegoed zodra het tankstation in Chemnitz is opgeleverd.

In Duitsland zijn inmiddels 81 waterstoftankstations gereed en er zitten er 24 in de plannings- of ontwikkelingsfase. Er staan momenteel in Duitsland 705 waterstofauto’s geregistreerd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl