• Home Slider01

Oldenburg TaxiIn de noord-Duitse stad Oldenburg gaan energieleverancier EWE en taxi-onderneming 81111 een waterstofauto delen. Op werkdagen staat het voertuig ter beschikking van het energiebedrijf en op zon- en feestdagen maakt het plaatselijke taxi-bedrijf gebruik van de schone auto. Maar het blijft oppassen voor een lege tank, Oldenburg beschikt niet over een waterstoftankstation.

Onlangs schafte het Oldenburgse energiebedrijf EWE drie Hyundai Nexo’s aan voor 77 duizend Euro per stuk. In eerste instantie voor de eigen medewerkers, om emissievrij op pad te kunnen gaan. Op zondag staan de voertuigen echter stil. Reden om een project te starten om in het weekend een taxi op fossiele brandstof te laten staan en te kiezen voor schoon vervoer. In het begin zullen voornamelijk het Duitse Lucht en Ruimtevaart Centrum in Oldenburg en regionale bestuurders gebruik maken van de CO2-vrije taxidienst.

Om te kunnen tanken moeten de taxichauffeurs wel opletten. De stad Oldenburg beschikt niet over een waterstoftankstation. Vandaar hat het voertuig regelmatig zal worden ingezet om passagiers te vervoeren naar het vliegveld van Bremen, ruim 50 km verderop. Daar kan waterstof getankt worden, voor een verder soepel verloop van de reis.

De samenwerking tussen EWE en het taxibedrijf start op 2 februari en zal tot september duren. Mocht het waterstofvoertuig bij het taxibedrijf in de smaak vallen dan is er goed nieuws, vanaf eind dit jaar krijgt Oldenburg een eigen waterstoftankstation.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl