• Home Slider01

Groningen Volkswagen transporter1De Century Autogroep is in noord Nederland gestart met de verkoop van diverse modellen Volkswagen Transporters en crafter op waterstof, die goedgekeurd zijn door de RDW. De nieuwe voertuigen hebben in de oorspronkelijke staat een motor op fossiele brandstoffen, maar worden door Holthausen Clean Technology In Hoogezand geëlektrificeerd en omgebouwd naar waterstof. De emissievrije voertuigen zijn te koop in de uitvoeringen bestelbus en pickup met een dubbele cabine, handgeschakeld, en met een brandstofcel van 15 kW. Een voertuig van 30 kW is in ontwikkeling en binnenkort gereed. Standaard is de actieradius 250 km, maar deze kan verlengd worden met opties als een grotere brandstofcel en een grote waterstoftank. Opvallend, achter het voertuig kan een aanhanger met een maximumgewicht van maximaal 2200 kilo worden gekoppeld.

De voertuigen worden in een kleine serie gebouwd, daarom is de levertijd niet veel langer dan bij een voertuig op diesel,’ zegt Aldwin Oechies van de Century Autogroep tegen Waterstof Magazine. ‘De levertijd van een nieuw voertuig op fossiele brandstof is 10 weken op waterstof is 16 weken.’ De Volkswagen Transporter op waterstof is door het handmatig ombouwen en kostbare onderdelen wel aanzienlijk duurder dan voertuigen op diesel.  

De Century Autogroep heeft tientallen vestigingen in de provincies Groningen en Drenthe en vertegenwoordigd de automerken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Volkswagen Bedrijfswagens.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl