• Home Slider01

Nieuw Zeeland WaitomoDe energiebedrijven Waitomo Grouip en Hiringa Energy uit Nieuw-Zeeland hebben een samenwerking aangekondigd bij het uitrollen van een landelijk netwerk van waterstoftankstations. Hiringa Energy uit Taranaki is het eerste bedrijf in Nieuw-Zeeland dat zich toelegt op de levering van groene waterstof, Waikato, is de snelst groeiende onafhankelijke brandstofverkoper in het land van de Kiwi’s.

In eerste instantie gaan de twee bedrijven samenwerken bij het ontwerpen van veilige waterstoftankstations en bij het verkrijgen van vergunningen voor deze nieuwe brandstof. De eerste locaties zijn inmiddels geselecteerd en plannen voor nog eens 20 H2-stations op zowel het Noord als Zuidereiland zijn in ontwikkeling. De twee Nieuw-Zeelandse bedrijven zien goede kansen om waterstof te ontwikkelen tot een levensvatbare alternatieve commerciële brandstof voor de eilanden. Zwaar transport maakt daar slechts vier procent van het aantal voertuigen uit, maar is verantwoordelijk voor meer dan 25 procent van de totale voertuigemissies. Waterstof lijkt de belangrijkste technologie waardoor deze voertuigen kunnen blijven rijden, zonder dat de emissieafspraken niet gehaald worden.

De twee energiebedrijven realiseren zich dat het voor de ontwikkeling van waterstof belangrijk is dat er een brede samenwerking ontstaat tussen overheid, steden, regio's en particuliere bedrijven. Het aangaan van het partnerschappen tussen Huringa en Waitomo is een belangrijke eerste stap. Hiringa Energy is het eerste bedrijf in Nieuw-Zeeland dat zich toelegt op de levering van groene waterstof en oplossingen biedt voor de industrie, de publieke sector en transportbedrijven. Waitomo Group heeft nu 65 tanklocaties die zich uitstrekken van Paihia in het noorden tot Christchurch in het zuiden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl