• Home Slider01

Berlijn politieDe Berlijnse politie heeft twee auto’s met een brandstofcel gekocht voor dagelijkse patrouilles. De twee waterstofauto’s zijn van het type Toyota Mirai en werden de afgelopen week officieel gepresenteerd en in gebruik genomen.

Naast de karakteristieke politieblauwe stickers, heeft de Mirai blauwe lichten voor gebruik als een patrouillewagen in het typische dakbalksysteem, sirene en radioapparatuur. Volgens de Berlijnse politie zal de vierdeurs in de toekomst met name worden gebruikt voor de reguliere surveillance. De twee waterstoftanks geven de Toyota Mirai een bereik van meer dan 500 kilometer per tankvulling in overeenstemming met de NEDC-norm. De brandstofstop duurt drie tot vijf minuten. De brandstofcelaandrijving zet waterstof om in elektrische energie die een 113 kW (154 pk) elektrische motor aandrijft.

Wat de infrastructuur betreft, is Berlijn met vijf waterstofvulstations in de stad, goed uitgerust om waterstofrijders te bedienen. "Om deze reden ondersteunt het Berlin Sustainable Development Program (BENE) dan ook de aankoop van de twee Toyota Mirai’s.” aldus een persbericht van de Japanse autofabrikant. Het doel van het programma, dat door de EU wordt medegefinancierd, is het duurzaam en winstgevend ondersteunen van de vermindering van de CO2-uitstoot in commerciële en openbare ruimtes. Een milieuvriendelijke infrastructuur moet de ecologische structurele verandering versnellen en de kwaliteit van het leven en het milieu in Berlijn verbeteren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl