• Home Slider01

San Francisco ShellShell heeft een nieuw waterstoftankstation in de stad San Francisco geopend. Het is het derde Shell-waterstoftankstation in de stad. Het H2-station is 24 uur per dag geopend en bevindt zich op 3550 Mission Street, San Francisco, CA 94110.

Waterstof is een belangrijk item in emissieloos vervoer in de stad. Ongeveer 70% van de inwoners van San Francisco woont in gebouwen met meerdere verdiepingen, waardoor het opladen van de batterij-voertuigen vaak onmogelijk en onbetaalbaar is. Door het flink groeiende netwerk van waterstoftankstations in de regio, kan zonder stroomkabel toch emissieloos worden gereden.

Net als bij de andere twee Shell-stations, op 3rd Street en Harrison Street, heeft het nieuwe tankstation een bovengemiddelde capaciteit met meer tankposities, om ook in de toekomst te voldoen aan de stijgende vraag van een groeiende markt voor brandstofcelpersonenauto's. De capaciteit van het station is 560 kilogram en heeft twee tankmondstukken met 700 bar druk. Twee auto’s kunnen tegelijkertijd tanken. De waterstoftankstations in Californië bieden 100% hernieuwbare waterstof uit biogas. 

In het gebied Silicon Valley, rond de baai van San Francisco, bevinden zich nu 23 waterstoftankstations, waarvan er momenteel nog zeven in aanbouw zijn.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl