• Home Slider01

Seoel Hyundai ConstructionDrie verschillende onderdelen van het bedrijf Hyundai uit Zuid-Korea hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om te komen tot de fabricage van graafmachines en vorkheftrucks op waterstof. De dochterondernemingen Hyundai Motor, Hyundai Construction Equipment en Hyundai Mobis werken binnen dit nieuwe project samen.

Al dit jaar start de ontwikkeling van vorkheftruck met een brandstofcel en tegen 2021 volgt er een prototype van een nieuwe, op waterstof aangedreven, graafmachine. De prototypes zullen eerst uitvoerig worden getest voordat ze tegen 2023 de commerciële markt op gaan.

Hyundai Motor zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van het waterstofbatterijsysteem voor de nieuwe voertuigen en het uitvoeren van prestatietests en kwaliteitscontroles op de vorkheftrucks en graafmachines op waterstof. HCE zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van de nieuwe bouwvoertuigen. Het consortium wil een wereldwijde standaard voor commerciële waterstofvoertuigen ontwikkelen.

Hyundai Motor ziet veel commerciële mogelijkheden voor waterstof in de wereldwijde markt voor bouwmachines. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van 540 dealers in 140 landen en een uitgebreid eigen kantorennetwerk in de belangrijkste exportlanden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl