• Home Slider01

Waddinxveen Waterstof ChallengeDe Nederlandse Waterstof Challenge krijgt een vervolg. Voor het vierde jaar op rij gaan verschillende teams in auto’s op waterstof van start, om binnen 24 uur zoveel mogelijk opdrachten te vervullen en punten binnen te halen. Het evenement kan jaarlijks op veel belangstelling rekenen. Naast een Nederlandse is er inmiddels ook een Duitse versie.

Initiatiefnemers Arjan de Putter van Fast Concepts en Twinning Energy uit Maarn hebben een duidelijke doelstelling. “Met onze jaarlijkse challenges willen wij grote groepen mensen kennis laten maken met mobiliteit op waterstof. Waterstof is nog relatief nieuw in de mobiliteit. We hebben op dit moment nog maar enkele waterstoftankstations in Nederland, maar dat gaat de komende jaren snel veranderen. Ook zijn er al diverse mogelijkheden om in je eigen home-based waterstoftankinstallatie te voorzien. En dan is het prettig als een grote groep mensen het plezier en het nut van het rijden op waterstof al hebben ervaren.”

 De Nederlandse versie van de Waterstof Challenge start op 15 mei 2020. De organisatie maakt binnenkort de start- en finishlokatie bekend De eerste deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven en komen uit Kortrijk in België. “We hebben zelfs twee teams van de Hogeschool VIVES in Kortrijk,” zegt Arjan de Putter. “Het vijfkoppige studententeam gaat op herhaling, zij vonden het de vorige keer geweldig. Maar dit jaar komt er serieuze concurrentie van een team van vier docenten. En ze gaan elkaar vooral niet ontzien, het wordt een sportieve onderlinge strijd.”

 In september 2017 begon de 24 uur Waterstof Challenge met welgeteld zes teams, maar is de laatste jaren flink gegroeid. Voor de editie van 2020 verwacht de organisatie ca. 25 equipes met honderd deelnemers. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven via deze link.

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl