• Home Slider01

St. Helens NsgDe NSG Group, een van 's werelds grootste fabrikanten van glas en beglazingsproducten, heef een test aangekondigd met waterstof. Waterstof moet de alternatieve en CO2-vrije brandstof worden voor de vlotteroven in de fabriek in St. Helens in het Verenigd Koninkrijk. De NSG Group produceert glas voor de bouw-, auto-industrie en technische glassector. Het waterstof-initiatief is een wereldwijde primeur en maakt deel uit van een project beheerd door HyNet. Dit consortium van industrieën in het noordwesten van Engeland, richt zich op het verminderen van de koolstofemissies van industrie, woningen en transport.

NSG Group zal onderzoeken of waterstof kan worden gebruikt voor het geheel of gedeeltelijk vervangen van het aardgas en de olie die standaard worden gebruikt in de glasindustrie. Als al het aardgas kan worden vervangen door waterstof, zou dit de uitstoot van CO2 met ongeveer 80 procent verminderen. Voorwaarde is wel dat de waterstof is opgewekt uit hernieuwbare energie.

Voor het project is bijna 6 mijoen Euro van de Britse overheid beschikbaar uit het potje Industrial Fuel Switching Scheme. De eerste proeven staan voor november van dit jaar gepland. Tegen 2030 wil de NSG Group de CO2-uitstoot met 21% hebben verminderd, ten opzichte van de uitstoot het jaar 2018. Naast de verschuiving richting CO2-vrije brandstof moet ook productinnovatie hieraan een bijdrage leveren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl